Благодарение на активното гражданско общество, което е ключово за истинската

...
 
Благодарение на активното гражданско общество, което е ключово за истинската
Коментари Харесай

Кирил Петков: България ще направи стъпка напред в борбата с домашното насилие

 

„ Благодарение на дейното гражданско общество, което е основно за същинската народна власт, съм благополучен, че през днешния ден най-сетне можем да осигурим уверено болшинство в Народното събрание и внесохме законопроект за отбрана от домашно принуждение и на хората, които не живеят дружно или в брак, само че имат интимна връзка с насилника. Днес, зад този текст застават освен ПП-ДБ, само че и ГЕРБ и Движение за права и свободи. “ Това  разяснява във фейсбук Кирил Петков от ПП-ДБ.

„ Обществото ясно съобщи, че е неприемливо 18 годишно момиче, което не е омъжено за насилника, да няма право на отбрана по сегашния закон. Нашата отговорност е още от идната седмица девойките в нейното състояние да имат достъп до действителни ограничения за протекция. Цел, която не можахме да осъществяваме до този миг в предходните национални събрания, само че през днешния ден сме по-близо от всеки път “,  акцентира Петков.

 

„ Движение за права и свободи и ГЕРБ през днешния ден предложиха да се усили наказването за лека телесна щета и ние ще подкрепим тяхната самодейност “.

Ако и двете промени минат, България ще е направила една стъпка напред в своето развиване в битката с домашното принуждение, декларира още той, представен от БГНЕС.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР